Data: 2003-03-28 13:23:34
Temat: pyszny sos do makaronu z selera naciowego
Od: "Dorota" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
To rewelacyjny sos, szalenie smaczny, przepis dostałam od mojej kuzynki
Wioli (niniejszym publicznie chyle przed nią czoło, prywatnie już chyliłam).
Z tej porcji wychodzi go spora ilośc, taka odpowiednia do połowy paczki
makaronu typu rurki, dla dwóch dosc głodnych osób. Jest gesty i znakomicie
smakuje w tej wersji wegetarianskiej, nie probowalam dodawac miesa, ale
mozna poeksperymentowac.
trzy-cztery lodygi selera naciowego
srednia marchewka
dwie srednie cebule
kilka zabków czosnku
oliwa
puszka pomidorow bez skorki
bazylia swieza lub suszona
Warzywa poszatkowac drobno, udusic z dodatkiem oliwy na małym ogniu. Dusic
przez godzine do poltorej. Pod koniec wrzucic swieza bazylie i zmiazdzony
czosnek. Sos zmiksowac, polac makaron i zajadac.
Pysznosci, baaaardzo polecam!
Dorota
|