Data: 2003-09-05 07:06:43
Temat: Re: [pyt] Swiezonka
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> schrieb im
Newsbeitrag news:inaflvgm01er2ajil38uea3c3cqt0q08qn@4ax.com...
> Swiezonka jaka ja znam to surowy boczek pokrojony w kostke i zesmazony
> na patelni. Chleb maczasz w tluszczu, a mieso wyjadasz widelcem.
>
> --
> Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
>
> "Every day I make the world a little bit worse."
U nas (poznanskie) sie to nazywalo "Tunkacka" - najczesciej po swiniobiciu,
gdy robionao smalec i zanim sie stezal "tunkano" (maczano) chleb w tym
jeszcze cieplym smalcu.
Monika
|