Data: 2003-09-23 06:19:18
Temat: Re: pytania przetworcze
Od: "Ewa Szczęśniak" <e...@b...uni.wroc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anna Kowalska <a...@p...onet.pl> wrote in
news:ivutmv06odafk6oqfctnjv47r2dackk0ns@4ax.com:
>>Kolejna sprawa to suszone owoce tarniny i glogu.
> A nadają się tylko suszone? Ze świeżych, ew. przemrożonych nie
> wyjdzie? Będzie gorsza?
> Masz jakiś specjalny przepis? Się uśmiecham pięknie :-)))
> W zeszłym roku głóg tak pięknie obrodził i tyyyle się
> zmarnowało...
Suszone maja inny smak.
Przemrozona tarnina to sie u nas bierze na tarninowke albo na dodanie
wytrawnej nuty do roznych eksperymentow, a przemrozony glog w mojej
rodzinie nigdy nie byl uzytkowany... On raczej na smaku nie zyskuje po
przemrozeniu :-). )
Pozdrowienia - Ewa Sz.
|