Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Sky" <s...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [pytanie] Mięso jak z hamburgera
Date: Tue, 4 Dec 2007 20:32:08 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 52
Message-ID: <fj49to$p82$1@news.onet.pl>
References: <f...@m...michwelt>
<1...@4...net>
<5...@m...uni-berlin.de>
<1...@4...net>
Reply-To: "Sky" <s...@o...pl>
NNTP-Posting-Host: un-158-228.domainunused.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: news.onet.pl 1196796665 25858 89.107.158.228 (4 Dec 2007 19:31:05 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 4 Dec 2007 19:31:05 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Sender: cDWZk+9QRaMyB91BmE8Mxw==
X-Antivirus-Status: Clean
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-Antivirus: avast! (VPS 000755-0, 2007-07-09), Outbound message
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:306897
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1gg6pqhdaiaaj.1pgtyjnppid6o.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 04 Dec 2007 18:04:25 +0100, Waldemar Krzok napisał(a):
>
> > Ikselka schrieb:
> >> Dnia Tue, 4 Dec 2007 17:28:06 +0100, Michwelt napisał(a):
> >>
> >>> mięso wołowe mielone.
> >>
> >> Niezły dowcip - "mięso" :-/
> >>
> >> Jeśli naprawdę chcesz mieć dokładnie TO, to idź na targ i kup najtańsze
> >> resztki wołowiny (głównie powięzi i mięso z partii brzusznych),zmiel, dodaj
> >> skrobię ziemniaczaną, posól, popieprz, uformuj placuszki i usmaż.
> >> I tak będzie to lepsze, niz TO, co sprzedają u nas pod nazwą "hamburger"...
> >
> > nie całkiem. To jest całkiem przyzwoite mięso wołowe, nie mielone tylko
> > siekane, bez skrobi, soli i pieprzu. Tylko mięso. No ale to może tylko u
> > Żółtych Półdupków i Króla Obywateli (TMS) i wszędzie poza Polską.
> >
> > Waldek
>
> Samemu można oczywiście użyć przyzwoitego, ale ja pisałam o tym, co ludziom
> się sprzedaje jako fast food. Znam producenta, widziałam, z czego to jest
> robione... Może akurat nie w McDonalds, ale jednego z producentów
> dostarczających np. do Makro (chociaż co do McDonalds mam też najgorsze
> przypuszczenia - nie byłoby to tak tanie)...
>
> Oczywiście - każdy niech dalej myśli swoje.
>
> Robiłam "swoje" hamburgery" z dobrego wołowego mięsa - smakowały inaczej
> (lepiej) niż tamto świństwo, a Autor zasugerował, że chce osiągnąć smak
> typowy... i tylko stąd dyskusja.
To nie prościej mu namiar na tego dostawcę "mięsa" podać?!?
Niechsobie zamówi -i będzie miał "to samo"!
Albo niech idzie tam gdzie mu hamburgery smakują
i zamówi tyle ile mu trzeba...pewnie na to pójdą... ;P
|