Data: 2006-03-08 12:23:35
Temat: Re: pytanie o pieczarki na pizzy:)
Od: "BasiaBjk " <b...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jerzy Nowak <0...@m...pl> napisał(a):
> Pod przykryciem jak by nie było,
Czego jakby nie było?
> a minimalny dodatek wody we właściwym
> momencie to tzw. starter, wbrew temu co piszesz przyspiesza duszenie.
> Oczywiście mozna i bez wody ale to ciut dłuzej trwa a pieczarki można
> usmażyć/przypalić jak się nie kontroluje procesu duszenia.
Pieczarki mają na tyle duzo wody (soku? jak tam to mokre zwać), że dodawanie
wody spowoduje, iż będą się taplać w nieapetycznej brei. I wymagają tak
szybkiej obróbki, że dodana woda nie zdąży wystarczająco odparować. A
przegotowane (przepieczone, przeduszone) pieczarki sa ohydne.
--
pa, BasiaBjk
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|