Data: 2002-01-08 12:30:11
Temat: Re: quiche
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>?mietank?, czasami posypane ?ó?tym serem i zapieczone.
>Pochcodzenie: Francja, s? tacy, co tarty slone nazywaj? quiche.
>A teraz, Panie i panowie, zapraszam na festiwal przepisów na quiche. Pozdrawiam
>w tonacji quiche lorraine Qd
jak to *czasem* zoltym serem? o matko.....u mnie bez sera ani
rusz...ja lubie robic takie male - w foremkach na babeczki kruche
- ciastem wylepiam foremki, na to przesmazone plasteki
boczku/wedzonki, kawaleczki zoltego sera (wiadomo ktory
wymienie), zalane mlekiem z jajami (ze 3 jaja na pol litra
mleka), ziola suche, na to jeszcze tarty ser zolty.
czasem robie z pieczarkam i szynka.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|