Data: 2002-01-09 20:17:48
Temat: Re: quiche
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Rozwarzewscy <n...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a1en81$hk8$...@n...tpi.pl...
> Znajoma Amerykanka zadała mi podchwytliwe pytanie, czy ja to lubię, bo
chce
> zrobić, a ja nie mam pojęcia, co to jest. Z jej tłumaczenia natomiast nie
> mogłam nic wywnioskować. Czy to się jakoś po polsku w ogóle nazywa, co to
> takiego, ewentualnie czy to przypomina coś z ogólnie znanych w polsce
> potraw?
> Pozdrawiam,
> Monika
>
>
j auwielbiam quiche z twarogiem i pomidorami. Jadłam potem quiche z
mielonego mięsa i pieczarek, ale to już nie to. Tamto nie jest z kruchego
ciasta, tylko własnie z twarogowego, na to sos z jajek, mleka i bazylii i
zapiec. Pycha i słone. Jedno z moich ulubionych dań, ale smak raczej
oryginalny. Aż mi się zachciało. Aha, najlepiej wychodzi z letnich
pomidorów, te zimowe to jakieś podrabiane plastiki. Doczekam wiosny i wtedy
zrobię.
Pozdrówka
Wkn
|