Data: 2005-03-10 20:10:28
Temat: Re: rösti, czyli roesti
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 10 Mar 2005 20:58:49 +0100, Waldemar
<w...@t...de> wrote:
>Nika wrote:
>> A jak trzeć te lekko podgotowane ziemniaki? Bo ja raz zrobiłam je wg
>> przepisu w "Kuchni Neli " Anieli Rubinstein z lekko podgotowanych, smakowo
>> było pyszne, ale tarcie - tortura... Na praske za twarde, na tarkę za
>> miękkie, robot zalepiają.
>
>ja trę na tarce o dużych oczkach robotem i nic się nie zakleja. Ale może
>to gatunek ziemniaków.
>
>Waldek
To na pewno!!! Mnie najlepiej sie tra takie tzw salatkowe i
jeszcze czerwone (skorka, skorka...)
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|