Data: 2004-05-17 06:47:07
Temat: Re: rabarbar
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Przygotuj:
> jablka-lekko kwaskowwe takie ktore niezbyt sie rozwalja w gotowaniu okolo
1
> kg
> albo rabar okolo 1,25 kg- obrany ze skorek, pokrojony na kawalki 2-3 cm i
> posypany cukrem waniliowym, odstawiony az sok sie zrobi, sok zlej
> 3 szkl maki
> 0,75 szkl cukru
> maslo lub margaryna- kostka
> 1 lyzeczka proszku do pieczenia
> 1 jajko cale
> 2 zoltka
> 2 lyzki smietany ( ja daje 18% Zotta)
> 1 litr mleka
> 2,5 budynie waniliowe albo smietankowe( takie na pol litra mleka kazdy)
>
[ciach]
zrobilam to ciasto w sobote - jako probe przed komunią;-) Wyszło świetnie,
bardzo smaczne ciasto i na pewno zrobie je w najblizszą sobotę na komunię
mojej Córki.
pozdrawiam i dziękuję za przepis
Basia
|