Data: 2002-03-23 19:33:57
Temat: Re: ratunku
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anna G wrote:
> Acha i jeszcze jedno. jeżeli ciasto sie piecze w piekarniku elektrycznym i
> są włączone grzałki górna i dolna to czy pod koniec pieczenia mogę wyłączyć
> górną. Czy to musi być pieczone jakośrównomiernie i konsekwentnie przez cały
> czas?
>
Caly czas powinna byc ta sama temperatura w piecu, a blacha powinna byc
ustawiona po srodku piekarnika.
A tu drugie, bardzo dobre ciasto czekoladowe bazowane na jeszcze innym
przepisie Kamili, musi byc pieczone w formie z kominkiem:
100 gr masla
2 jaja
220 gr cukru
300 gr maki
90 gr czekolady
4 lyzki dzemu wisniowego
220 ml. maslanki
2 lyzeczki sody oczyszczanej
Rozgrzac piec.
Forme wysmarowac maslem i wysypac maka.
Tluszcz stopic z czekolada, dodac reszte, zmiksowac, na koncu dodajac
sode do maslanki, i miksujac z reszta ciasta, az wymieszane, 30 sekund.
Piec ok 40 min w temperaturze 200 C, sprawdzic patyczkiem, czy upieczone.
Magdalena Bassett
|