Data: 2006-06-12 21:38:19
Temat: Re: ratunku - młoda kapusta
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 11 Jun 2006 12:42:24 +0200, "Iwona_s" <i...@T...pl>
wrote:
>Nie demonizuj.
>Do prawdziwego bigosu, czyli gotowanego kilka dni, zawierajacego roznorakie
>miesiwa, grzyby, wino, etc. nie daje sie pomidorow czy tez koncentratu. To
>oczywiste. Ten bigos ma swoj ciemny kolor i pyszny smak.
>Natomiast mloda, gotowana kapusta, jak dla mnie bez pomidorow ani rusz.
To znaczy po prostu ze za krotko te kapuste gotujesz - pozostaje
posmak surowizny, zabijasz go pomidorami ale tym samym calkiem
zabijasz smak kapusty!
POgotuj dluzej, przypraw, moze leciutko doslodz jak smak za pusty - i
bez pomidorow bedzie znacznie lepsza.
--
Darek
|