Data: 2002-09-30 07:55:23
Temat: Re: relacja
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldek" <x...@k...net.pl> napisał:
> Ciasto bardzo, bardzo, bede takie robil do szarlotki. Dzieki.
> Dlugo szukalem fajnego ciasta.Tyle, ze bez kokosow.
Rzecz gustu :) Mnie akurat ciasto urzeklo ze wzgledu na zawarte w nim
wiorka kokosowe i skorke cytrynowa.
> Smietana sie sciela,
100 g smietanki kremowki scielo sie??? I ktos to potrafil wyczuc... ?
Moim zdaniem smietanke mozna sobie odpuscic i nie dodawac jej
do nadzienia.
> wiory chrupaly,
Przeciez musza chrupac, bo to kokos.
> a rum z winem wyraznie sie klocily.
Moze duzo za duzo chlusnales do ciasta tego rumu i wina? ;-)
To mialy byc rodzynki namoczone w 2-3 lyzkach rumu, a biale wytrawne
lub polwytrawne wino dodane do ciasta pewnie jest niewyczuwalne...
> Ja sie narobilem, a dzieci nie chcialy tego jesc.
Przykro mi, ale wiadomo, ze to zawsze rzecz gustu i trudno zrobic cos,
co smakuje jednakowo dobrze wszystkim...
> Jak zrobie: bez sera, rumu, smietany, kokosow to wyjdzie swietna szrlotka!
Ale to bedzie wtedy zwykla szarlotka... :)
Przepis na pyszna zwykla szarlotke podawalam w watku:
"Jaka szarlotka (przepis potrzebny) HELP"
Pozdrawiam
Lilla
|