Data: 2005-04-24 15:58:53
Temat: Re: relacja dipowa i pytanko o paliwo do founde
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea wrote:
> Ola napisał(a):
>
>> W zwiazku z tym mam pytanko do serwujacych founde swoim gosciom- jakie
>> paliwko stosuja i jak je zdobywja?
>
>
> Ja stosuję takie specjalne paliwo o konsystencji żelu (nie pasty jak
> Waldek). Ale rzeczywiście napierw rozgrzewam olej w garnku do fondue na
> gazie, a później juz palnik z tym paliwem wystarczy. Nic nie śmierdzi i
> nie wylewa się. Kupiłam to paliwo kiedys w jakims zwykłym markecie. Litr
> starcza na tak długo, że zapomniałam, gdzie dokładnie to paliwo kupiłam
> i za ile, a obdarowałam nim częściowo jeszcze znajomych :-). Inna
> sprawa, że ja fondue ostatnio rzadko robię.
są takie gotowe wkładki do rechaud. W środku pasta lub żel, w zależności
od rasy. Żelowe też używam, biorę co jest. U nas do kupienia praktycznie
wszędzie: Real, Obi, Toom, Praktiker. W innych supermarketach też są,
tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać. W Auchan w Bordaux i w Moskwie też
mieli, tylko wtedy nie potrzebowałem. Może w polskim też są?
Waldek
|