Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!diablo.thepl
anet.net!news.theplanet.net!newspost.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ricotta
Date: Thu, 12 Jul 2001 14:18:37 +0100
Organization: Home
Lines: 44
Message-ID: <6...@4...com>
References: <9ik5rf$nck$1@news.tpi.pl> <9ik6er$r0v$1@news.tpi.pl>
<9ik6mg$sgh$1@news.tpi.pl> <9ik716$1q4$1@news.tpi.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-475.chicken.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsg3.svr.pol.co.uk 994944405 8465 62.137.205.219 (12 Jul 2001 13:26:45
GMT)
NNTP-Posting-Date: 12 Jul 2001 13:26:45 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:58482
Ukryj nagłówki
powiedzialabym nawet, ze nie ma smaku, a jesli chodzi o procent
tluszczu to chyba ze 100%!!! bardzo gladki. Samobojcy
cholesterolowi moga sobie na bazie mascarpone robic tiramisu
Krysia
>mysle ze mozna zastapic tlustym twarogiem. Ricotta jest tlustawy, takie
>przynajmniej mialam wrazenie, bo nie pamietam ile ma procent tluszczu. Jest
>gladki i nie ma takiego kwasnego smaku jak zwykly bialy ser. Ale mysle ze
>ten przepis z bialym serem bylby ok.
>Asia
>
>Barbara <b...@p...onet.pl> wrote in message
>news:9ik6mg$sgh$1@news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "asia" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>> news:9ik6er$r0v$1@news.tpi.pl...
>> >
>> > brimpke <b...@p...onet.pl> wrote in message
>> > news:9ik5rf$nck$1@news.tpi.pl...
>> > > Mam w domu opakowanie serka Ricotta . Moze ktos ma jakis ciekawy i
>> smaczny
>> > pomysl?
>> > Juz mam, oto przepis:
>> > "Na dwie osoby
>> > 8-12 muszli makaronowych albo 4 tuby
>> > 1 cebula
>> > 1/8 kg grzybow shiitake (pieczarki tez moga byc)
>> > 2 lyzki oliwy
>> > 1 puszka pomidorow w sosie wlasnym
>> > 1 zabek czosnku
>> > 1 jajko
>> > 100 gr sera ricotta
>>
>> Asiu, jaki to jest rodzaj sera - może twarogowy, czy raczej z twardych?
>> Czy da to się zastąpić czyms powszechniej dostępnym na polskim rynku?
>>
>> pozdrawiam
>> Basia
>> >
>>
>
K.T. - starannie opakowana
|