Data: 2001-07-12 13:18:37
Temat: Re: ricotta
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
powiedzialabym nawet, ze nie ma smaku, a jesli chodzi o procent
tluszczu to chyba ze 100%!!! bardzo gladki. Samobojcy
cholesterolowi moga sobie na bazie mascarpone robic tiramisu
Krysia
>mysle ze mozna zastapic tlustym twarogiem. Ricotta jest tlustawy, takie
>przynajmniej mialam wrazenie, bo nie pamietam ile ma procent tluszczu. Jest
>gladki i nie ma takiego kwasnego smaku jak zwykly bialy ser. Ale mysle ze
>ten przepis z bialym serem bylby ok.
>Asia
>
>Barbara <b...@p...onet.pl> wrote in message
>news:9ik6mg$sgh$1@news.tpi.pl...
>>
>> Użytkownik "asia" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>> news:9ik6er$r0v$1@news.tpi.pl...
>> >
>> > brimpke <b...@p...onet.pl> wrote in message
>> > news:9ik5rf$nck$1@news.tpi.pl...
>> > > Mam w domu opakowanie serka Ricotta . Moze ktos ma jakis ciekawy i
>> smaczny
>> > pomysl?
>> > Juz mam, oto przepis:
>> > "Na dwie osoby
>> > 8-12 muszli makaronowych albo 4 tuby
>> > 1 cebula
>> > 1/8 kg grzybow shiitake (pieczarki tez moga byc)
>> > 2 lyzki oliwy
>> > 1 puszka pomidorow w sosie wlasnym
>> > 1 zabek czosnku
>> > 1 jajko
>> > 100 gr sera ricotta
>>
>> Asiu, jaki to jest rodzaj sera - może twarogowy, czy raczej z twardych?
>> Czy da to się zastąpić czyms powszechniej dostępnym na polskim rynku?
>>
>> pozdrawiam
>> Basia
>> >
>>
>
K.T. - starannie opakowana
|