Data: 2002-02-13 09:50:12
Temat: Re: risotto z pieczarkami ????
Od: "Joasia_Annetka T." <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
| 50 g parmezanu,
| szafran, bazylia
| Na połowie masła podsmażyć posiekaną cebulę , dodać pieczarki pokrojone w
| paski.Dusić parę minut.Dosypać ryż, mieszać parę minut, dolać 1/8 l
bulionu,
| poczekać, aż cały wsiąknie w ryż. Stopniowo dolewać pozostały bulion, cały
| czas mieszając.Gotować ok. 25 min, tak aby ryż nie był za bardzo
| miękki.Doprawić solą, pieprzem,szafranem,następniewymieszać z pozostałym
| masłem i parmezanem.Na talerzach posypać posiekaną bazylią.Jeśli nie masz
| świeżej bazylii, to suszoną
| >dodaj razem z parmezanem.Smacznego - Ziuty
dziekuje za przpis :))
|