Data: 2004-01-25 19:24:52
Temat: Re: rosol
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <bv0k66$lh7$1@news.onet.pl>, "TEMPVS" <e...@o...pl> wrote:
> wywalam tluszcz bo nie wiem po co mam go jesc, jest obrzydliwy, nie lubie
> rosolu, jesli juz to bez tluszczu
> im go mniej tym zupa jest czystsza, zdrowsza, smaczniejsza i bardziej
> szlachetna
>
> zostaje sama esencja, sam smak
>
> bo nikt mi nie powie ze rosol sie je aby sie najesc,
> w pierszwje kolejnosci licza sie walory smakowe
>
> w sadzadzie to wyrzucilbym wszystko z tego rosolu, marchew, pietruszke
> liscie i inne zielsko, ale nie przeszkadza mi to az tak jak kaczy, gesci
> czy kurzy tluszcz
chociaż zgodzę się, że namair tłuszczu na rosole nalży z różnych
względów usunąć, jednak z drugiej strony właśnie tluszcz jest
ważnymnośnikiem smaku i zapachu, zresztą me tylko w rosole.
Władysław
|