Data: 2004-01-31 19:45:26
Temat: Re: rosol
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 30 janvier 2004 ŕ 09:12:41, Wladyslaw Los a écrit :
> In article <2...@2...17.138.58>, "Qwax" <...@...Q> wrote:
>> To kur już dawno nie jadłaś - niosek się praktycznie nie
>> sprzedaje - po 1-2 latach eksploatacji jako trzyletni drób
>> nie nadają się nawet do gotowania
> Kura, to jedyny ptak pośród drobiu, który nadaje się do spożycia
> niezależnie od wieku. Faktem jest jednak, że nioski są gorsze od kur,
> które nie niosły.
Nioske trzeba dluzej gotowac, to wszystko.
Niedawno pisalam o "poule au riz", ktora zrobilam wlasie z kury
nioski. Qwaxowi ktory lubi tylko kury pieczone a mieso z rosolu
wyrzuca wyjasniam ze poule au riz (czyli "kora z ryzem") polega na tym
ze mieso z kury rosolowej podaje sie z ryzem ugotowanym na tymze
rosole i bialym sosesm (beszamelem) tez na rosole
To taki koncept z tradycyjnej kuchni francuskiej, rosol roulez :-)
Ewcia
--
Niesz !
|