Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.ceti.pl!newsfeed.tpinternet.pl!ne
wsfeed.jasien-net.com
NNTP-Posting-Host: 80.55.28.190
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Thu, 4 Mar 2004 16:46:18 +0100
Message-ID: <2...@j...jasien.net>
Sender: News User <n...@j...net>
From: "jedrus" <j...@n...psst.pl>
References: <c2562r$8km$1@atlantis.news.tpi.pl> <1rc88afg4lvp$.dlg@czarodziejka.net>
Subject: Re: rosół
Lines: 29
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:193925
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ti`Ana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
> Najlepiej to kurę, a nie kurczaka, wg mnie.
B I N G O :-)))
>Włożyć do gara, zalać zimną wodą
> i powolutku doprowadzić do wrzenia, po czym gotować na maleńkim ogniu, by
> rosół tylko "ciągnął". Z warzyw dodaję tradycyjną włoszczyznę, bez kapusty
i
> bez cebuli, z przypraw - ziele angielskie, liść laurowy, sól i pieprz.
> Gotuję to cholerstwo bardzo powoli, bardzo długo i efekty są niezłe. A jak
> się jeszcze doda wołowiny to już w ogóle :)
Nie wiem dlaczego boisz sie tej cebulki ( ja podrumieniam na gazie
poloweczke ) i kapusty ( ja daje jeden lisc ) a potem toto wywalam.
Podobno lisc kapusty krystalizuje rosolek, ale nie jestem w 100%
pewien bo mi sie zawsze krystalizuje i jest jak szklo.
Moze dlatego ze jade na wodzie osmotycznej:-))))
jedrus
|