Data: 2004-03-04 15:46:18
Temat: Re: rosół
Od: "jedrus" <j...@n...psst.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ti`Ana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
> Najlepiej to kurę, a nie kurczaka, wg mnie.
B I N G O :-)))
>Włożyć do gara, zalać zimną wodą
> i powolutku doprowadzić do wrzenia, po czym gotować na maleńkim ogniu, by
> rosół tylko "ciągnął". Z warzyw dodaję tradycyjną włoszczyznę, bez kapusty
i
> bez cebuli, z przypraw - ziele angielskie, liść laurowy, sól i pieprz.
> Gotuję to cholerstwo bardzo powoli, bardzo długo i efekty są niezłe. A jak
> się jeszcze doda wołowiny to już w ogóle :)
Nie wiem dlaczego boisz sie tej cebulki ( ja podrumieniam na gazie
poloweczke ) i kapusty ( ja daje jeden lisc ) a potem toto wywalam.
Podobno lisc kapusty krystalizuje rosolek, ale nie jestem w 100%
pewien bo mi sie zawsze krystalizuje i jest jak szklo.
Moze dlatego ze jade na wodzie osmotycznej:-))))
jedrus
|