Data: 2004-02-18 17:35:41
Temat: Re: rosół - jakie dodatki?
Od: tapta <t...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Marta Kamińska napisał:
> Użytkownik "Koko-sanka" <K...@C...prv.pl.USUN_TO> napisał w
> wiadomości news:lqdcm0ut2kl5$.qm3dg2wesfku.dlg@40tude.net...
>
>>Czy dodajecie do rosołu przypiekaną cebulkę lub liść laurowy? Jakie inne
>>przyprawy/dodatki można wrzucić do gotującego się rosołu?
>
>
> woda, kurczak, marchew, pietruszka i seler por, mozna pietruszke zielona
> zwiazac z porem
>
> pieprz, maggi do smaku i tyle jesli chodzi o doprawainie pysznego rosolu
> zadnych lisci laurowych, zadnych ziel angielskich
> mama raz zrobila z przypieczona na plycie cebula, ale jakos lekki posmak
> cebuli mi nie pasowal, moze dlatego ze przyzwyczajonam do rozolu bez tego
> typu dodatkow :)
>
> Marta
>
>
Można dać listek i ziele, ale ja preferuję cebulkę zawsze i jak tylko
mam to lubczyk!
--
pzdr
tapta
GG:4082847
"W każdym z nas tkwi pożeracz fabuł" (dr Ś.)
|