Data: 2004-02-19 09:07:15
Temat: Re: rosół - jakie dodatki?
Od: "batory" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Koko-sanka" <K...@C...prv.pl.USUN_TO> napisał w
wiadomości news:lqdcm0ut2kl5$.qm3dg2wesfku.dlg@40tude.net...
> Czy dodajecie do rosołu przypiekaną cebulkę lub liść laurowy? Jakie inne
> przyprawy/dodatki można wrzucić do gotującego się rosołu?
>
> Pozdrawiam
> Koko-sanka
>
To zależy z czego ten rosół. Jeśli z wołowiny (oczywiście jeśli chodzi o
mięso to powinien to być szponder + kawałek rozbratela ew. rostbefu +
kawałek łaty + kość z główką) to oprócz marchewki, pietruszki i selera daję
pora, kapustę włoską i pół cebuli przypieczonej i w łupinie. Oraz 1 listek
laurowy, nie daję ziela ani pieprzu. Natomiast jeśli z cielęciny albo
kurczaka to tylko marchew, pietruszka, seler i oprócz soli żasnych przypraw.
Pozdrowionka - Agnieszka
P.S. jak skiśnie zawsze można przerobić na ogórkową :-)
|