Data: 2006-12-11 17:56:35
Temat: Re: rosol mrozenie
Od: Alkmina <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Misia napisał(a):
> Użytkownik "Alkmina" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:26073$4575a797$57ce15c8$8421@news.chello.pl...
>> Magdalena Bassett napisał(a):
>>> t...@g...com wrote:
>>>
>>>> Witam,
>>>> Czy mozna zamrozic wywar rosolowy z kurczaka?
>>>> tomasz
>>>>
>>> Mozna. Ja robie koncentrat rosolowy (odparowuje wode z rosolu) i taki
>>> gesty wlewam do malych pojemnikow i do zamrazarki. Duzo lepsze, niz
>>> kostka rosolowa.
>>> Sam rosol tez mozna zamrozic, ale po podgrzaniu nie bedzie klarowny.
>>> MB
>> Mój jest klarowny. Podgrzewam go, gdy jest całkowicie rozmrożony.
>
> W jakich pojemniczkach mrozicie? sloiczki? i czy zakrecone musza byc czy
> tylko postawic? i jeszcze jedno pytanie czy czysty rosol czy juz z warzywami
> chodzi o marchew, pietruszke te podstawowe.
> Nigdy nie mrozilam dlatego pytam.
> Pozdr.
> Misia
>
>
Ja mrożę czysty rosół, z dodatkami lub bez, w zamykanych pojemniczkach
plastikowych. Zamrożony płyn zwiększa swoją objętość i szkło może pęknąć.
Alkmina
|