Data: 2006-12-12 14:04:45
Temat: Re: rosol mrozenie
Od: "Misia" <M...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Alkmina" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:211a7$457d9bd3$57ce15c8$8714@news.chello.pl...
> Misia napisał(a):
>> Użytkownik "Alkmina" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
>> news:26073$4575a797$57ce15c8$8421@news.chello.pl...
>>> Magdalena Bassett napisał(a):
>>>> t...@g...com wrote:
>>>>
>>>>> Witam,
>>>>> Czy mozna zamrozic wywar rosolowy z kurczaka?
>>>>> tomasz
>>>>>
>>>> Mozna. Ja robie koncentrat rosolowy (odparowuje wode z rosolu) i taki
>>>> gesty wlewam do malych pojemnikow i do zamrazarki. Duzo lepsze, niz
>>>> kostka rosolowa.
>>>> Sam rosol tez mozna zamrozic, ale po podgrzaniu nie bedzie klarowny.
>>>> MB
>>> Mój jest klarowny. Podgrzewam go, gdy jest całkowicie rozmrożony.
>>
>> W jakich pojemniczkach mrozicie? sloiczki? i czy zakrecone musza byc czy
>> tylko postawic? i jeszcze jedno pytanie czy czysty rosol czy juz z
>> warzywami chodzi o marchew, pietruszke te podstawowe.
>> Nigdy nie mrozilam dlatego pytam.
>> Pozdr.
>> Misia
> Ja mrożę czysty rosół, z dodatkami lub bez, w zamykanych pojemniczkach
> plastikowych. Zamrożony płyn zwiększa swoją objętość i szkło może pęknąć.
> Alkmina
Dziekuje za odpowiedz :)
Pozdr. Misia
|