Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: "Ana" <a...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: rozpaprany ryz na slodko
Date: Wed, 21 Nov 2001 10:32:21 +0100
Organization: Internet Partners
Lines: 30
Message-ID: <9tfsjk$nhj$1@news2.ipartners.pl>
References: <9tdiap$2ggm$1@news2.ipartners.pl>
<b...@4...com>
NNTP-Posting-Host: dlp-gtc-as2-as108.ipartners.pl
X-Trace: news2.ipartners.pl 1006335412 24115 217.8.172.109 (21 Nov 2001 09:36:52 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 21 Nov 2001 09:36:52 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:83016
Ukryj nagłówki
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:b26lvtgdqt00et3vctihn2hdbrf96fhlpd@4ax.com...
>
> Ja zazwyczaj gotuje za duzo ryzu.
ja tez, tyle ze czesto juz w garze (albo parowarze) przyprawiam no i on sie
nie bedzie nadawal ;-)
> wtedy te reszte ryzu gotuje bardzo powoli z mlekiem. trzeba
> uwazac bo sie chalierstwo przypala zdiebko albo bardzo (zalezy
> jak czesto pamierasz pomieszac)...dodaje odcieta zwiezo skorke z
> cytryny bo moi najbardziej tak lubia. zeby miec pewnosc, ze gra
> nie spale zagotuje to-to , przykryje i wylacze...ale jak jestem w
> kuchni to mieszam i gotuje. dolewac mleka zazwyczaj trzeba. Mozna
> to na dowolnym etapie przelac do naczynia zaroodpornego, zetrzec
> troche galki, pare wiorkow masla i do piekarnika na jakas
> godzine...potem mozna dolac znowu mleka, jak za suche, na pewno
> wsiaknie.
ja to lubie potem na cieplo z rodzynkami, konfitura, albo robie
> karmel i polewam ryz i daje karmelowi zadzialac.
ale pysznie brzmi. A karmel to jak? sam cukier rozpuszczasz?
>
Dzieki!
AniaK
|