Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.m
an.poznan.pl!news.task.gda.pl!news.trzebnica.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.tp
i.pl!not-for-mail
From: "Maria" <t...@b...gnet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ruskie
Date: Fri, 2 Nov 2001 18:31:01 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 33
Message-ID: <9rul7p$80r$1@news.tpi.pl>
References: <9ru82f$5ha$1@news.tpi.pl> <3...@z...fu-berlin.de>
NNTP-Posting-Host: pi134.katowice.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1004722233 8219 217.96.214.134 (2 Nov 2001 17:30:33 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 2 Nov 2001 17:30:33 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-Subject: Odp: ruskie
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:78198
Ukryj nagłówki
Użytkownik Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@z...fu-berlin.de...
---CIACH---
> naród za broń! Co tu będą ruskie za naszymi łazić! Do kotła i gotować
> ruskich aż wypłyną! A potem w mordę ich, przepraszam, do buzi...
> ----CIACH--- :))))))))
> . Jakie robicie nadzienie?
> --------------------
Podstawą sa zawsze gotowane ziemniaki, ser twaróg, cebulka,sól, pieprz w
proporcjach takich aby to wszystko było pikantne jak na Twoje podniebienie.
Ma Ci smakować przed ugotowaniem. JA dodaję zawsze 1/2 sera twarogowego i
1/2
bryndzy owczej. Takie nam smakują najbardziej.
Ziemniaki i sery mniej więcej po połowie czyli 1/2 ziemniakow i 1/2
serów.Cebulka przesmażona na masełku.
Jak już ugotujesz, to masz do wyboru kilka wersji:
1. ze skwarkami z boczku
2.ze śmietaną
3.z sosem grzybowym
Wszystkie wersje dobre a nawet baaardzo dooobre.
Waldku ! Tez mam ochote na "ruskie"
U mnie pracowity dłuuugi weekend, więc może zamiast czytać posty, przez
które nijak nie mogę przebić się na bieżąco, zrobię jutro ruskie z grzybowym
sosem?
Pozdrawiam . Maria T.
-----------------------------------
> Niech cię licho. Teraz jestem głodny, więc lecę do domu.
>
> WK
|