Data: 2001-11-02 17:31:01
Temat: Re: ruskie
Od: "Maria" <t...@b...gnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@z...fu-berlin.de...
---CIACH---
> naród za broń! Co tu będą ruskie za naszymi łazić! Do kotła i gotować
> ruskich aż wypłyną! A potem w mordę ich, przepraszam, do buzi...
> ----CIACH--- :))))))))
> . Jakie robicie nadzienie?
> --------------------
Podstawą sa zawsze gotowane ziemniaki, ser twaróg, cebulka,sól, pieprz w
proporcjach takich aby to wszystko było pikantne jak na Twoje podniebienie.
Ma Ci smakować przed ugotowaniem. JA dodaję zawsze 1/2 sera twarogowego i
1/2
bryndzy owczej. Takie nam smakują najbardziej.
Ziemniaki i sery mniej więcej po połowie czyli 1/2 ziemniakow i 1/2
serów.Cebulka przesmażona na masełku.
Jak już ugotujesz, to masz do wyboru kilka wersji:
1. ze skwarkami z boczku
2.ze śmietaną
3.z sosem grzybowym
Wszystkie wersje dobre a nawet baaardzo dooobre.
Waldku ! Tez mam ochote na "ruskie"
U mnie pracowity dłuuugi weekend, więc może zamiast czytać posty, przez
które nijak nie mogę przebić się na bieżąco, zrobię jutro ruskie z grzybowym
sosem?
Pozdrawiam . Maria T.
-----------------------------------
> Niech cię licho. Teraz jestem głodny, więc lecę do domu.
>
> WK
|