Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.man.poznan.pl!n
ews.nask.pl!news.cyf-kr.edu.pl!feed.news.interia.pl!not-for-mail
From: Kama-chan <K...@C...prv.pl.USUN_TO>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ryba po grecku
Date: Thu, 30 Oct 2003 16:25:09 +0100
Organization: CrazySquad
Lines: 29
Message-ID: <h...@4...com>
References: <g...@4...com>
<bnoc8g$a8q$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pu189.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: shodan.interia.pl 1067527430 21409 80.50.52.189 (30 Oct 2003 15:23:50 GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 30 Oct 2003 15:23:50 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Agent 1.93/32.576 English (American)
X-Authenticated-User: kama.chan % poczta+fm
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:177940
Ukryj nagłówki
On Wed, 29 Oct 2003 13:34:47 +0100, "Ivan"
<N...@p...onet.pl> wrote:
>- 1/2 kg ryby, raczej filety
>- 6-7 sporych marchewek
>- 1 duża (lub 2 małe) pietruszki
>- kawałek selera (pół małego)
>- kawałek pora (~10cm średniego)
>- 2-3 średnie cebule
>Marchew ścieram na dużych oczkach, pietruszkę i selera na drobnych.
>Pora drobno kroję. To wszystko do garnka, dodaję trochę oleju/oliwy i
>wody (nie za dużo, bo się zrobi breja), trochę soli, cukru, pieprzu,
>ostrej i słodkiej papryki. Cebule w kostkę i zeszklić na patelni - do
>gara. Bardzo powoli dusić (mieszając co jakiś czas, bo lubi się
>przypalić)
>Jak już czuć, że warzywa zaczynają dochodzić do miękkości zaczynam
>smażyć rybę (w mące albo bez - jak mnie najdzie), a do warzyw dorzucam
>ze 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Doprawiam do smaku.
>Usmażoną rybę dorzucam do warzyw, lekko mieszam i gotowe.
zrobiłam, tylko mam mały problem, bo miałam baaardzo słodką marchewkę
a do tego niestety nie najlepszy koncentrat pomidorowy (też słodki)
tak, że rybka wyszła odrobinę za słodka i teraz pytanie, czy można
dodać octu? albo co innego zrobić żeby nie była taka słodka?
pozdrawiam
Kama-chan
|