Data: 2007-04-02 23:07:23
Temat: Re: rybka... :-)
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tomek... wrote:
nacieramy wycisnietym czosnkiem ,
> przyprawami do ryb, pieprzem cytrynowym i papryka slodka.
Tylko tyle? Zartujesz chyba. I to wystarczy zeby zabic zapach tej ryby?
> Odstawiamy to na 20 min.
> W miedzyczasie siekamy pieczarki i dusimy je na patelni przyprawiajac
> pieprzem i sola.
>
> Nastepnie rybe podsmazamy po 3 minuty na rozgrzanej patelni... (podsmazamy z
> dwoch stron).
>
> Rostapiamy pol kostki bulinu we wrzatku. Wlewamy ten bulion na gleboka
> patelnie... na tym ukladamy podsmazona rybe. Na rybie kladziemy plaster sera
> zoltego, posypujemy swiezo posiekanym koperkiem i obkladamy naokolo
> podduszonymi pieczarkami.
> Dusimy tak przez okolo 10 minut.
I ta panga sie nie rozleci po 6 minutach smazenia i 10 minutach
duszenia? pomijajac nieslychana ilosc namieszanych smakow, pomysl
wykonania jest niezly, tylko uprosc przyprawy - naprawde jeden kawalek
miesa nie wymaga czosnku, przypraw do ryb, pieprzu cytrynowego, papryki
slodkiej, bulionu, sera, koperku i pieczarek.
MB
|