Data: 2000-04-07 07:54:30
Temat: Re: ryby
Od: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Feliks wrote:
>
> kianit wrote in message ...
> >
> >> > Potrzebny przepis na coś dobrego i oryginalnego z tołpygi.
Widze, ze slabo z przepisami, nie dziwie sie, przed kilku
miesiacami
kupilem pierwszy raz tolpyge i nie moglem niczego na jej temat
znalezc,
tu tez prawie nikt nic nie wiedzial.
Musialem sobie jakos radzic sam. Po pierwsze nie spodziewaj sie
cudow.
W smaku przecietna, w dodatku zdarzaja sie mocno zlatujace
mulem.
Probowalem kilkukrotnie, na rozne sposoby, najbardziej smakowala
mi
z czosnkiem.
Trzeba posolic, oblozyc czosnkiem pokrojonym na cienkie
plasterki,
albo nafaszerowac nim, zostawic na godzine - dwie, potem
osuszyc,
natrzec oliwa z oliwek i do piekarnika na ruszt na 15 - 20
minut.
W polowie pieczenia obroc na druga strone.
Po upieczeniu skrop lekko sokiem z cytryny i posmaruj (na
goraco)
maslem.
BK
|