Data: 2007-08-28 17:30:22
Temat: Re: ryby-ale jak?
Od: "manama" <m...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:fau020$6jj$1@news.onet.pl...
> Proszę, nie odsyłajcie mnie do google'a...
> Podrzućcie mi proszę jakieś swoje sprawdzone przepisy na ryby. Ale w grę
> wchodzą tylko: panga, kerguleny, tuńczyk, łosoś.
> Robiłam już pangę po grecku, pangę w panierce, kerguleny smażone na
> patelni, łosoś smażony na patelni, tak samo tuńczyk
Hej,
trzeba przygotowac potrawe pare dni wczesniej przed konsumpcja, schowac do
lodowki, nie zapomniec, ze tam jest, bo sama wyjdzie, hehe...
"Ryba w sosie pomidorowym"
Rybe panierowac: najpierw w rozbeltanym jajku, potem w mące.
Usmazyc na zloty kolor.
Do oleju pozostalego po smazeniu ryby, *nie wolno oleju spalic*, dodac
cebule pokrojona w kostke, koncentrat pomidorowy, troche wody, przyprawic
wszystko sola, pieprzem czarnym i ziolowym, dac troche octu, cukru, maggi i
wszystko chwile pogotowac.
Goracym sosem przekladac warstwy ryby, przechowac pare dni w lodowce.
Smacznego!
M.
|