Data: 2004-09-16 16:35:08
Temat: Re: rydz
Od: "zenit" <o...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Najlepsze rydze to na Starym Kleparzu w Krakowie można zbierać - ja miałem
> grzybowy weekend, smażone rydze, śniadaniowa jajecznica z kurkami, a na
> niedzielny obiad tagliatelle ze śmietanowym sosem z kurczaka i kurek.
Najlepsze rydze są własnoręcznie zbierane... Przyznam że ze smakiem wczoraj
jadłem własnoręcznie zbierane rydze (pod Babią Górą) wraz z pracownikami
niemieckiej telewizji ZDF w restauracji Chłopskie Jadło w Głogoczowie.
http://212.14.33.2/~gory/GALERIE/zdf/P1010100.jpg kuchnia do duszonych rydzy
dodała cebuli i nie byłem w 100% przekonany że jest to trafna decyzja ale i z
tą cebulką były pyszne. Co sądzicie czy rydze powinny być solo czy z cebulką.
Jadłem też kurki w śmietanie - przyznam że były doskonałe.
Więcej zdjęć z przygotowywania rydzy i mała relacja fotograficzna na stronie
http://www.kki.pl/zenit/grzyby_spyt/zdf_grzyby.htm
Pozdrawiam
Zenit
www.NaGrzyby.pl
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|