Data: 2003-08-18 12:53:26
Temat: Re: rydze
Od: Paweł Niezbecki <t...@p...neostrada.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jaaan Kowalski
<r...@p...onet.pl>
news:bhqf4k$agn$1@srv.cyf-kr.edu.pl:
> Dobry przepis na przyrządzenie rydzów w zalewie octowej (tylko proszę nie
> ml. tylko np. ilość wody i octu np. w szklankach). Z gory dziekuję
No właśnie. Czy w ogóle istnieje?
Niedawno kupiłem w sklepie marynowane rydze. Spróbowałem i... nie pamiętam,
czy kiedykolwiek zetknąłem się z bardziej ohydnym smakiem. Zrobiło mi się
momentalnie niedobrze i musiałem wszystko wyrzucić.
Dodam, że nigdy wcześniej nie jadłem rydzów marynowanych, ani chyba w żadnej
innej formie. Dodam też, że generalnie mam bardzo niewiele silnych antypatii
kulinarnych, a inne grzyby (pieczarki, borowiki, podgrzybki, maślaki,
boczniaki, kurki, grzybki mun) bardzo lubię.
I teraz zastanawiam się - czy miałem pecha (ten konkretny słoiczek lub ten
konkretny producent byli trefni), czy też po zamarynowaniu są to grzyby
wyłącznie 'dla koneserów' (lub już przyzwyczajonych)??
P.
|