Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "beny76" <b...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ryż
Date: Thu, 31 Jul 2003 06:42:06 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 35
Sender: b...@o...pl@kat02233067.visp.energis.pl
Message-ID: <bgab78$2r2$2@news.onet.pl>
References: <bg8cr2$r2k$1@korweta.task.gda.pl> <bg8dlg$5i3$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: kat02233067.visp.energis.pl
X-Trace: news.onet.pl 1059631144 2914 62.29.233.67 (31 Jul 2003 05:59:04 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 31 Jul 2003 05:59:04 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:167430
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Magdalena Witkowska" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:bg8dlg$5i3$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >Może ktoś
> > wie, jak ugotować klejącą ryżową papę?
>
> Ja mam wspaniały przepis na ryż na sypko, który na końcu wychodzi jedną
> sklejoną bryłą. Może to wina ryżu który stosuję? Ale może zastosujesz ten
> sam i wyjdzie Ci to samo ;)
>
> ryż : woda
> 2 : 3
aby wyszedl "na sypko": ryż : woda => 1:2 i czytaj ponizej
> Wrzucamy do garnka, solimy. Zagotowujemy. Gotujemy na małymmałym ogniu 10
> min pod przykryciem. Po 10 min. wyłączamy palnik i czekamy 20 min.
> Ryż "na sypko" gotowy. :)
gotujemy około 5 min. na normalnym ogniu. odstawiamy pod przykryciem na
10-15 min. (MAX) i gotowe.
zawsze mi wychodzi sypki. "nie uzywam torebkowego"
pozdr. beny76
> Mam jeszcze przepis na kasze na sypko, ale kasza już faktycznie jest
> fantastycznie sypka :)
>
> Pozdrawiam
> Sasannka
>
>
|