Data: 2003-07-31 04:42:06
Temat: Re: ryż
Od: "beny76" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Witkowska" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:bg8dlg$5i3$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >Może ktoś
> > wie, jak ugotować klejącą ryżową papę?
>
> Ja mam wspaniały przepis na ryż na sypko, który na końcu wychodzi jedną
> sklejoną bryłą. Może to wina ryżu który stosuję? Ale może zastosujesz ten
> sam i wyjdzie Ci to samo ;)
>
> ryż : woda
> 2 : 3
aby wyszedl "na sypko": ryż : woda => 1:2 i czytaj ponizej
> Wrzucamy do garnka, solimy. Zagotowujemy. Gotujemy na małymmałym ogniu 10
> min pod przykryciem. Po 10 min. wyłączamy palnik i czekamy 20 min.
> Ryż "na sypko" gotowy. :)
gotujemy około 5 min. na normalnym ogniu. odstawiamy pod przykryciem na
10-15 min. (MAX) i gotowe.
zawsze mi wychodzi sypki. "nie uzywam torebkowego"
pozdr. beny76
> Mam jeszcze przepis na kasze na sypko, ale kasza już faktycznie jest
> fantastycznie sypka :)
>
> Pozdrawiam
> Sasannka
>
>
|