Data: 2004-03-30 17:24:37
Temat: Re: ryż basmati
Od: "Hafsa" <a...@n...ma>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <m...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w wiadomości
news:c4bfat$olq$1@inews.gazeta.pl...
> jak dobrze ugotowac ryz basmati
Odmierzona ilosc ryzu podsamzyc na goracym oleju, np oliwie z oliwek, az
niekotre zairenka zrobia sie nawet lekko brazowe. Zalac gotujaca sie woda w
ilosci 2x wiekszej niz ryzu, czyli 1 szklanka ryzu= 2 szklanki wody.Posolic.
Gotowac na malutkim ofgniu ok. 20 minut , az wchlonie sie woda, a potem
potrzymac pod przykryciem jeszcze 15 minut, Wychodzi przepyszny i zawsze sie
udaje,nie wymaga specjalnego garnka.
Pozdrawiam Hafsa
--
moj adres:hafsa[małpa]poczta.onet.pl
strona domowa: www.hafsa.republika.pl
|