Data: 2002-07-18 17:33:02
Temat: Re: ryz curry
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
maniek wrote:
>>Agusiek napisał(a):
>> A w Polsce.... a w Polsce tego w sklepach nie ma......
>
> jest cos takiego jak maslo oselkowe gorskie, ale czym one sie rozni od
> zwyklego, to sprzedawcy mi nie zawsze sa w stanie odpowiedziec (jedna
> Pani powiedziala, ze ma mniej dodatkow, inna ze to takie prawdziwe
> babcine maslo itp.). Osobiscie mi smakuje i fakytcznie jest jakby w nim
> mniej dodatkow a wiecej masla... :)
> Moze ktos wie cos wiecej na ten temat
> ps
>
> kupuje sie je na wage :)
no ale to jest masło i do prysmażania ryżu się nie nadaje, bo się pali. Ghee
to sam tłuszcz z masła. Można w domu zrobić przez gotowanie masła i
zbieranie szumowin (białka), ale łatwiej i wygodniej kupić gotowe (jak
jest).
Waldek
|