Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ryz nieluskany Re: ryz nieluskany

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: ryz nieluskany

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: wojmat <w...@-...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ryz nieluskany
Date: Tue, 16 Apr 2002 07:24:07 +0000 (UTC)
Organization: Video Hartuje Spojowki
Lines: 28
Message-ID: <X...@w...widzi.piksele>
References: <a9e96g$65d$1@sunsite.icm.edu.pl> <3...@s...pl>
<a9ej5g$b2g$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.244.243.30
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1018941847 582 212.244.243.30 (16 Apr 2002 07:24:07 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 16 Apr 2002 07:24:07 +0000 (UTC)
X-Geek: GO d--@ s: a- c++() U? P? L E? W+(++) N++ o? K? w O? M? V? PS+ PE Y+ PGP? t
5? X+ R tv b+ DI++ D+ G
X-Face: M}:pPses5!D?]2|EDb/-bM5aK%t<{[T,u%Y-dD3qP[bR,mK5'WJ6/LvoCeT57X[7z*kKAO(`Ymd=e
),!&^$%G$Ki>@miFPD3cq~b#2/srpR+IBw-AQRD*Y?dt=Nm/7_kR[_l;s//{.3ys2lI5,6WN@k<.i
mrc:}eFcV6.d,41;61~y@\GF-t&MO?0wXR%@5OA>QL>]0;}wjRLu:]L=[?f=\NJu1Wz<ZW(~*Gxm}
COQ07;nl"w\xcj^
X-Love-To: Syla+Natucha
User-Agent: Xnews/5.02.24
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:104135
Ukryj nagłówki

"Wkn" <w...@w...pl> mówi:

> ja mam z nim złe wspomnienia, gotowałam i gotowałam, a on był twardy i
> niedobry, brrrr, może coś źle robiłąm

pierwsza sprawa: gotujesz do wchłonięcia wody bez odlewania. przebierasz
(jak ma zanieczyszczenia), umieszczasz w garnku na jedną część ryżu dwie
części wody zimnej (jak ryżu jest dużo to może być nieco mniej wody),
solisz (jeśli gotowałaś wcześniej ryż w dużej ilości wody i ją odlewałaś
to dużo mniej, ze dwie szczypty na szklankę ryżu), gotujesz pod
przykryciem na dużym ogniu do zawrzenia potem zmniejszasz ogień do
minimum (może być na jakiejś płytce) gotując do miękkości. nie mieszasz!
bo by przywarł. jedyny minus to konieczność uwagi czy nie przegapiłaś
czasu i się nie przypalił. to jest podstawowy ryż gotowany. nie będzie
sypki ale ja osobiście takiego ryżu nie używam.
dodatkowo można wsypać na początku dwie, trzy garście sezamu - bardzo
smacznie się razem ugotują albo kurkumy/curry/czegoś innego.

ryż brązowy nigdy nie będzie taki miękki jak biały ale dla mnie to jest
jego atut :-)

o dosmaczaniu w innym poście.

--
wojmat <mailto:w1m@o2.pl> l i v e
e v i l
v i l e
v e i l <http://piksele.vege.pl>

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.04 wojmat
16.04 PatryCCCja
16.04 Wkn
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6