Data: 2004-03-31 12:08:51
Temat: Re: sałata
Od: "Marianka" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ZUPA Z ZIELONEJ SAŁATY - kuchnia francuska
2-3 sałaty
0,5 szklanki śmietany
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
2 żółtka
2 łyżki masła
sól, pieprz
Liście sałaty po umyciu podzielić na mniejsze części, wrzucić do wrzącej,
osolonej wody i gotować 5 min. Osączyć na durszlaku, drobno posiekać.
Masło rozpuścić w rondlu i dusić w nim posiekaną sałatę 5 min. Dodać wodę,
w której gotowała się sałata, doprawić solą i pieprzem. Gotować 20 min. na
małym ogniu.
Ugotowaną zupę zmiksować, a na końcu zaciągnąć żółtkiem.
Przed podaniem dodać śmietanę i posypać natką. SMACZNEGO! M.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|