Data: 2002-12-09 15:28:05
Temat: Re: salatka z ananasem i brzoskwinia
Od: "Kropelka*" <k...@u...niewinne.serwery.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "agnicha" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
news:1039434821.190442@seju01.alcatel.pl...
> Jadlam wczoraj przepyszna salatke i spiesze podac Wam, grupowicze,
przepis:
> - ugotowany ryz (sypki),
> - ser zólty pokrojony w drobna kostke,
> - ananas z puszki pokrojony j.w.,
> - brzoskwinie z puszki pokrojone jak ananas i ser,
> - pieczone mieso z kurczaka (moze tez byc ugotowane) - pokrojone w kostke
> :-) ale juz wieksza,
> - kukurydza z puszki.
> Proporcje skladników wedle uznania. Wszystko ciach od miski, dodac gesta
> smietane, troszeczke majonezu, sól i bialy pieprz do smaku.
> Sam sos powinien byc lagodny i powinno go byc dosc duzo (ale bez
przesady -
> nie utopcie skladników).
> PYCHOTKA!
Cos podobnego tylko bez brzoskwin podaja w krakowie w sieci banolli. I jest
to moja ulubiona salatka. Nie wiem jaki gatunek sera oni uzywaja, ale pod
wplywem tego sosu delikatnie rozpusza sie on na bokach. Co daje boski efekt.
I ser jest pokrojony w takie hmm.. slupki, paleczki. Z tym ze wlasnie po tym
jego lekkim rozpuszczeniu nie dominuje on potrawy. jest super. Dla krakusow
polecam sprubowanie-salatka drobiowa.
Kropelka
>
> agnicha
>
>
|