From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: salatka z ananasem i brzoskwinia
Date: Mon, 09 Dec 2002 15:52:46 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <u...@4...com>
References: <1...@s...alcatel.pl> <at2cq3$cfa$1@news.tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 46
X-Authenticated-User: $$0z_m-i-
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.media.kyoto-u.ac.jp!news-in-sterling.newsfeed.com!co
rp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:138093
Ukryj nagłówki
On Mon, 9 Dec 2002 16:28:05 +0100, "Kropelka*"
<k...@u...niewinne.serwery.pl> wrote:
>
>Użytkownik "agnicha" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
>news:1039434821.190442@seju01.alcatel.pl...
>> Jadlam wczoraj przepyszna salatke i spiesze podac Wam, grupowicze,
>przepis:
>> - ugotowany ryz (sypki),
>> - ser zólty pokrojony w drobna kostke,
>> - ananas z puszki pokrojony j.w.,
>> - brzoskwinie z puszki pokrojone jak ananas i ser,
>> - pieczone mieso z kurczaka (moze tez byc ugotowane) - pokrojone w kostke
>> :-) ale juz wieksza,
>> - kukurydza z puszki.
>> Proporcje skladników wedle uznania. Wszystko ciach od miski, dodac gesta
>> smietane, troszeczke majonezu, sól i bialy pieprz do smaku.
>> Sam sos powinien byc lagodny i powinno go byc dosc duzo (ale bez
>przesady -
>> nie utopcie skladników).
>> PYCHOTKA!
>
>Cos podobnego tylko bez brzoskwin podaja w krakowie w sieci banolli. I jest
>to moja ulubiona salatka. Nie wiem jaki gatunek sera oni uzywaja, ale pod
>wplywem tego sosu delikatnie rozpusza sie on na bokach. Co daje boski efekt.
>I ser jest pokrojony w takie hmm.. slupki, paleczki. Z tym ze wlasnie po tym
>jego lekkim rozpuszczeniu nie dominuje on potrawy. jest super. Dla krakusow
>polecam sprubowanie-salatka drobiowa.
>Kropelka
>
>>
>> agnicha
>>
>>
cos mi sie widzi, ze to zmeikczanie po bokach sera to trwale
przesiadywanie jego w wodnitym srodowisku....ale to zalezy od
sera
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|