Data: 2003-07-22 07:28:51
Temat: Re: salatka z baklazana?
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Loxia napisał:
> Witajcie
>
> co mozna zrobic z tego cuda? jakas salatke czy na cieplo?
> Pomozcie:)
>
> Pozdrawiam zimno w upalny poranek
>
> Magda
>
>
moze to co ja zrobilam przez przypadek ostatnio?
na maslo wrzucic dozdrobnione, obrane ze skory pomidory oraz srednia
cebule. pomidorow ze 4. poddusic do miekkosci, dosolic do smaku, dodac 2
zabki czosnku sprasowane i bazylie.
osobno baklazana pokroic w plastry, posolic osobni kazdy plster zeby
wyciagnac goryczke. po 30 minutach zetrzec papierowym recznikiem sol. na
patelni rozgrzac olej, wrzucic baklazany, przyrumienic na zloto, zalac
woda, dodac kilka kropli sosu sojowego i dusic do miekkosci.
gdy pomidory sie rozciapaly na papke dosc gesta a baklazan nie da sie
nabic na widelec tylko sie rozciapuje wrzucic wszystko do blendera i
wyrobic na jednolita paste. samkuje jako dodatek do mies, makaronow,
tostow.
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
|