Data: 2006-08-03 20:06:51
Temat: Re: sandacz w smietanie
Od: clafoutis <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Edyta Jaczewska napisał:
> clafoutis wrote:
>
>> całe zamieszanie wynikło z drobiazgowości.
>
>
> drobiazgowosc? raczej scislosc albo dazenie do precyzji w nazewnictwie.
>
>> ja wypowiedziałem się: "to zubożona wersja beurre blanc czyli
>> śmietanowy sos plus wkorporowane kawałki masła."
>
>
> ehe. i jak juz sie zgodzisz, ze to byla zubozona wersja sosu maslanego z
> wkorporowana lyzka smietany, to gwarantuje, ze zapanuje pelna zgoda
> narodowa.
chyba nie zrozumiałaś .
>
>> natomiast zabawne jest to że pan profesorek w.l. potrzebował 23 godzin
>> na to żeby coś w tym temacie odpisac. naszukał sie biedaczyna. to
>> jednak jest sprawa drugorzędna.
>
>
> a dajze spokoj. po co ten lekcewazacy ton? zwyczajnie nie wypada. w. l.
> ma encyklopedyczna wiedze, mase doswiadczenia i uroczo kostyczny styl,
> ktory docenisz,jesli tu jeszcze z roczek posiedzisz.
>
jakos nie protestowałaś gdy lekceważącym tonem wyrażał sie o moich
wypowiedziach. ( skoro już jetseś taka akuratna dobrze by było
wszystkich tą miarką)
|