Data: 2006-08-03 19:42:48
Temat: Re: sandacz w smietanie
Od: Edyta Jaczewska <e...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
clafoutis wrote:
> całe zamieszanie wynikło z drobiazgowości.
drobiazgowosc? raczej scislosc albo dazenie do precyzji w nazewnictwie.
> ja wypowiedziałem się: "to zubożona wersja beurre blanc czyli
> śmietanowy sos plus wkorporowane kawałki masła."
ehe. i jak juz sie zgodzisz, ze to byla zubozona wersja sosu maslanego z
wkorporowana lyzka smietany, to gwarantuje, ze zapanuje pelna zgoda
narodowa.
> natomiast zabawne jest
> to że pan profesorek w.l. potrzebował 23 godzin na to żeby coś w tym
> temacie odpisac. naszukał sie biedaczyna. to jednak jest sprawa
> drugorzędna.
a dajze spokoj. po co ten lekcewazacy ton? zwyczajnie nie wypada. w. l.
ma encyklopedyczna wiedze, mase doswiadczenia i uroczo kostyczny styl,
ktory docenisz,jesli tu jeszcze z roczek posiedzisz.
|