Data: 2006-08-03 18:54:58
Temat: Re: sandacz w smietanie
Od: clafoutis <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
całe zamieszanie wynikło z drobiazgowości.
ja wypowiedziałem się: "to zubożona wersja beurre blanc czyli
śmietanowy sos plus wkorporowane kawałki masła."
nie twierdząc ze beurre blanc jest sosem śmietanowym tylko w odniesieniu
do sosu podanego w tej knajpie. zgodzisz się chyba że w kontekście
wypowiedzi czarownika wszystko sie zgadza. natomiast "akuratność w.l i
profesorskie podejście spowodowało całą niepotzrebną wymianę opinii.
natomiast przepis zapodałem z about .com bo sie pierwsza pojawiła z
wyszukiwarki na cos\dzien korzystam z innych żródeł. i nie bylo moim
zamiarem udowadniać ze z tej właśnie strony czerpię swoją wiedzę znam
beurre blanc doskonale robiłem go już setki razy natomiast zabawne jest
to że pan profesorek w.l. potrzebował 23 godzin na to żeby coś w tym
temacie odpisac. naszukał sie biedaczyna. to jednak jest sprawa drugorzędna.
piotr
|