Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Kianit" <r...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: scones (?)
Date: Wed, 20 Feb 2002 07:05:45 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 28
Message-ID: <a4ver1$5p4$1@news.tpi.pl>
References: <a4s0li$mrd$1@news.tpi.pl> <a4td0e$bbi$1@news.tpi.pl>
<5...@4...com>
NNTP-Posting-Host: pe107.wroclaw.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1014185633 5924 213.76.199.107 (20 Feb 2002 06:13:53 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 20 Feb 2002 06:13:53 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: scones (?)
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:96768
Ukryj nagłówki
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w
wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:5...@4...com..
.
> Duze okragle jak najbardziej moze byc, na krzyz.
> Scones nie sa plaskie , tzn tradyzyjne scones, wrecz przeciwnie,
> wyzsze niz szersze. pieka sie tak, ze od spodu sa wypieczone, od
> gory sa wypieczone, srodek najjasniejszy najbardziej miekki wiec
> mozna je roztentegowac na gorna polowe i dolna polowe bez szkody
> na ciele dla tego scona - rozpolawia sie latwo i rowno.
>
> Krysia
> jak plaskie to nie wiem o co idzie
Kochana Starannie Opakowana, jak nie plaskie to nie wiem o co idzie
;-)
W przepisie na angielskie jest wyraznie aby ciacho rozwalkowac na
centymetr i wycinac kólka tak z 6cm srednicy... Mi to zawsze wyrasta
tak fajnie jak paczki, z przedzialkiem po srodku jak paczki, srednio
ze 4 cm wysokosciowo, dlatego sie swietnie przelamuje na dwie kromki,
na to maselko, konfiturka z pomaranczy albo truskawek, kubek kakao
(viv la KZS) i mioooodzi sniadanko :)))).
czasem czytam o tym aby dla urozmaicenia zrobic w formie do mufinów,
ale mi jakos tak dziwnie to by sie jadlo, nie ma jak te urocze krazki
w wiklinowym koszyczku miedzy miseczkami konfitur...
Pozdrawiam smacznosciowo, Kianit
|