Data: 2003-09-28 11:58:47
Temat: Re: seler naciowy-co z niego w calosci?
Od: Antoni Goldstein <g...@b...spamu.na.prv.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marcin E. Hamerla wstukal(a) pracowicie:
>>> zwykle w przepisach nalezy dodac 1-2 galazki selera naciowego, a on potem
>>> lezy i lezy w lodowce...
>>> moze macie jakis smaczny przepisy, ktory spozytkowalby wieksza czesc selera
>>> naciowego? nie wiem: moze jakas zupa?
>>>
>>Można zrobić sałatkę na słodko,
> Tutaj chodzilo o seler naciowy....
Ale ja to robię z naciowego :)
>>bardzo zacna jest: seler w kostkę,
>>jabłko w kostkę w sporej ilości, rodzynki, orzechy, śmietana (a może
>>majonez?),
>
> Tez robie ta surowke - dobra jest. Z tym, ze ja scieram seler i jablko
> na grubej tarce. Daje troche smietany i troche majonezu.
Jeśli robisz ze zwykłego selera, polecam jeszcze koncentrat pomidorowy
(choć wtedy raczej bez orzechów).
Antek Goldstein
--
___/___ : I Komu w drogę, temu widły w nogę. I
< 102 >======= I I
/o----d-----b---o\ : I I
\8oooooooooooo8/ : I_____________________________(przysłowie harcerskie)_I
|