Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ser w zalewie Re: ser w zalewie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: ser w zalewie

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!newsfeed1.tpinternet.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: <e...@t...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ser w zalewie
Date: 9 May 2002 15:01:56 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 47
Message-ID: <6...@n...onet.pl>
References: <abdfu8$i8c$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1020949316 15120 192.168.240.245 (9 May 2002 13:01:56 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 9 May 2002 13:01:56 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 213.17.195.31, 213.180.130.14
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:107520
Ukryj nagłówki

> Jeśli chodzi o robienie sera w zalewie, to jest to
> dość proste - bazą jest dobra feta i oliwa z oliwek,
> do tego świeże zioła typu oregano, bazylia. W
> zależności od smaku jaki chce się uzyskać dorzucamy:
> kilka obranych ząbków czosnku (w całości), papryczkę
> chillie, całe ziarna pieprzu
> czarnego/zielonego/czerwonego. Sól w fecie i oliwa
> znakomicie konserwują całość.
>
> Tak jak napisała Jola, na rynku jest dostępna czeska
> feta pakowana w małe puszki i też uważam, że jest
> znakomita!!! Genialnie nadaje się do zapiekania: gruby
> plaster fety, na to plater pomidora (sparzonego i
> obranego ze skórki), można dodać kawałek papryki w
> occie, doprawić pieprzem, oliwą, oregano, bazylią.
> Raczej nie solić, bo feta sama w sobie jest bardzo
> słona. Całość zapiekać w folii aluminiowej (podwójna
> warstwa) w 200 st C przek około 20 min. Do tego
> grzaneczki z masłem czosnkowym. Oj... pycha!!!
>
> Feta z kartonika (Mlekowity) jest smaczna, ale bardzo
> mazista, więc do zapiekania za bardzo się nie nadaje -
> za szybko się rozpada i trochę sedymentuje, aczkolwiek
> nie traci walorów smakowych. Dobra jest do sałatek i
> na kanapki.
>
> Feta holenderska (w zalewie), którą można dostać w
> supermarketach na stoiskach serowych jest w sumie
> niezła, ale za droga jak na swoje walory. Dla mnie ma
> za dużą ziarnistość i czasem jest za gumiasta.
>
> Pozdrawiam,
> Ines

Oj dzieki dzieki za takie wyczerpujace wiadomosci :) juz sie nie moge doczekac
na taka salatke grecka z czeska feta ;)))

> --------------------------------------------
> wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
> http://www.kuchnia.serwisy.net
>             http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
> --------------------------------------------
>


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.05 asia
10.05 Agnieszka Nowak
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6