Data: 2006-05-09 10:11:21
Temat: Re: ser żółty z białego
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
news:e3pjtu$h6s$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e3pjst$i7v$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Ale nie opłaca się robić tego sera specjalnie, to samo można
>> uzyskać topiąc żółty ser.
>
> A smrodek gdzie;P?
>
>> To były działania oszczędnościowe w domach, a na
>> wsi (głównie) dzieciaki same sobie smażyły nawet na blachach, pasąc krowy
>> obok talarków ziemniaków lub ziemniaków w popiele pieczonych.
>
> Ja tam wolę siwki z blachy z solą..;-)
>
> Pozdrawiam,
> Akulka
Nie wiem, co to siwki. Talarki smażyły się szybko i były chrupkie.
|