Data: 2001-09-10 10:32:10
Temat: Re: sernik Złota rosa
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik magdary <m...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> Po upieczeniu masy serowej ubić białka a na końcu dodać 1/2 szklanki cukru i
> delikatnie wymieszać pianę łyżką. Wyłożyć pianę na masę i piec aż nabierze
> złotego koloru. Sernik wyjąć od razu po upieczeniu.
> jest super.. a cukier z piany na wierzchu tworzy złote kropelki rosy na
> pianie
Ja mam nieco inny przepis, w ktorym nalezy ubic bialka z cukrem
na sztywna piane, wylozyc na podpieczony sernik, piec ok. 15 min.,
a potem po wyjeciu sernika wielokrotnie ponakluwac upieczone bialka
np. wykalaczka.
Wtedy dopiero po 1-2 godz. na wierzchu sernika powinny sie pojawic
piekne zlote kuleczki - to wlasnie jest "rosa".
Pozdrawiam
Lilla
|